Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on toimenpide, jossa hampaan kiilteestä ja hammasluusta poistetaan kemiallisesti värjäytymiä ja tummentumia. Käyttämämme aineet ovat turvallisia ja testattuja. Hampaiden valkaisu soveltuu lähtökohtaisesti kaikille täysi-ikäisille, mutta sitä ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Ennen valkaisua varmistetaan, että suu on terve, eikä valkaisulle ole muuta estettä. Ennen valkaisua tulee siis käydä hammastarkastuksessa ja mahdollisesti hammaskiven poistossa, jotta valkaisu on turvallista tehdä, ja tulokset ovat parhaat mahdolliset.

Käytämme kahta eri valkaisumenetelmää. Toisessa valkaisu suoritetaan suuhygienistin toimesta vastaanotolla vetyperoksidia sisältävällä valkaisuaineella. Tällä tavalla saadaan yleensä yhdellä kertaa aikaan hyvä valkaisutulos, mutta tarvittaessa käsittely voidaan myös toistaa. Toinen vaihtoehto on kotivalkaisu. Siinä sinulle tehdään vastaanotolla yksilölliset kotivalkaisulusikat, joissa käytetään päivä- tai yökäyttöön tarkoitettua miedompaa valkaisuainetta. Tällöin valkaisutuloksen saaminen kestää useamman viikon. Valkaisulusikoita voi käyttää useamman kerran suuhygienistin ohjeiden mukaan. Valkaisun aikaan ja n. viikon ajan sen jälkeen pitää välttää kaikenlaisia värjääviä ruoka-aineita.

Valkaisutulokset myös säilyvät parhaiten, jos välttää värjäävien ruoka-aineiden, kuten teen, kahvin tai punaviinin käyttöä, välttää tupakointia, huolehtii hampaiden omahoidosta ja käy säännöllisesti hammastarkastuksessa ja puhdistuksessa.

Varaa aika meille